EKAP-Sözleşme Tasarısı İşlemleri (Süreç: 13)

EKAP-Sözleşme Tasarısı İşlemleri

  • EKAP giriş yaptık
  • İhale Öncesi
  • İhale İşlemleri
  • İhale arama ekranı karşımıza çıkacak ihalemizi buluyoruz.
  • Doküman Hazırlama sayfası açılacak
  • Teknik Şartname ve Diğer Belgelerin yüklenmiş ve onaylanmış olması gerekiyor.
  • İdari Şartnameyi onayladık
  • Sözleşme Tasarısı butonu aktif hale geliyor.

Tip sözleşme olduğu için sadece sizin doldurmanız gereken alanlar açılıyor. Benim 2017 yabancı kitap ihalesinde hazırlamış olduğum Sözleşme Tasarısı Örnek: İhale Sözleşme Tasarısı

Dikkat etmeniz gereken alanlar:

Madde 9 – Sözleşmenin süresi

9.1. Sözleşmenin süresi, ise başlama tarihinden itibaren………………….. (Kitapların kaç gün içinde teslim edilmesi gerektiğinin yazılacağı alan. Ben Türkçe kitap ihalelerinde 30 takvim günü Yabancı kitap ihalelerinde ise 60 takvim günü bilgisini yazıyorum. Teslim tarihini çok kısa tutarsanız kitap sağlanma oranları düşmektedir. )

10.3. Teslim programı ve teslim tarihi
10.3.1. Kitaplar, sözleşmenin taraflarca imzalandığı tarihten itibaren 60 (atmış) takvim günü içerisinde tamamı tek seferde veya partiler halinde Uludağ Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Sağlama Birimine teslim edilecektir (Kitapları partiler halinde teslim almayı yazmanız idare için iyi olur. Kitapları kontrol etmek için zamanı olur ve hatalı kitapları tespit ederek daha hızlı çözümler sağlanabilir. Tek seferde teslim alınmak istenirse her taraf koli olur. Alan sıkıntınız var ise kitaplar karışabilir.)

Madde 44 – Diğer hususlar
44.1.
İstekli ihale sonucu taahhüt ettiği halde, teslim edemediği kitaplar için excel formatında ihale sıra numarasına göre elektronik ve basılı olarak gerekçeli raporu, idareye sunacaktır. Gerekçeli raporlar incelenecektir. İncelenen gerekçeler idare tarafından uygun bulunursa, sözleşmeye konu olan kısımların toplamının %10 (YüzdeOnu)’na kadar herhangi bir ceza söz konusu olmayacaktır. Oranın %10 (YüzdeOn)’u aşması durumunda sözleşme bedelinin %2 (Yüzdeİki)’si oranında ceza uygulanacaktır.

Teslim edilmeyen kısımların gerekçeleri idare tarafından uygun bulunmayan her kısım için sözleşme bedelinin %2 (Yüzdeİki)’si oranında ceza uygulanacaktır.

(Yayın alım ihaleleri ne yazık ki diğer ihalelere benzemiyor. Diğer ihalelerde mücbir sebep hariç yüklenici bütün malı teslim etmek zorunda teslim etmez ise cezası var ve ayrıca yasaklama kararı bile verilebilir. Ne yazık ki yayın alımlarında bu mümkün değil. Bu sektörde çalışan firma sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. Böyle olunca da kitapları teslim edemez ise daha farklı caydırıcı cezalar yazmak gerekiyor. Ben yukarıdaki gibi bir ek madde ekliyorum.)

Her şey tamam ise sözleşmeyi onaylıyoruz.

Artık her şey hazır ise “Doküman Hazırlama” sayfasında bulunan “Onayla” butonuna tıklıyoruz.

Paylaşmak önemsemektir!

Bir yanıt yazın

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.